Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Pleisterwerken prijs

Ga je je woning opknappen en wil je weten wat pleisterwerken kosten? Op deze pagina lees je alles over de prijs van pleisterwerken en welke opties je hebt. Ook vind je handig bespaartips. De eerste krijg je alvast: door offertes te vergelijken zie je snel welke stukadoor de beste deal heeft.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal prijsopgaven van stukadoors uit de buurt. Deze service kost je helemaal en je zit ook nergens aan vast. Door te vergelijken krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Bovendien ben je met een vakman verzekerd van kwaliteitswerk.Wat kost pleisterwerk?

De prijs van pleisterwerken wordt vaak per vierkante meter berekend. Spuitpleister is een voordelige optie met een gemiddelde prijs van €5,- tot €20,- per m². Behangklaar stucen kost ongeveer €7,- tot €20,- per m². Sausklaar stucen is nog gladder en daardoor iets duurder. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €8,- tot €25,- per m².

Benieuwd naar meer kosten van pleisterwerk?

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen van pleisterwerken in 2024. Omdat iedere situatie anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wil je wel weten met welke exacte kostprijs je rekening moet houden? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Pleisterwerken prijs per m²

Soorten stucwerk Prijs per m²*
Spuitpleister €5,- tot €20,-
Behangklaar stucen €7,- tot €20,-
Sausklaar stucen €8,- tot €25,-
Spachtelputz €10,- tot €25,-
Granol €10,- tot €25,-
Sierpleister €15,- tot €85,-
Cementeren €15,- tot €75,-
Raapwerk €15,- tot €80,-
Crepi €40,- tot €150,-
Tadelakt €100,- tot €150,-
Betonstuc €80,- tot €120,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Let op: vaak hanteren stukadoors voor pleisterwerken een prijs per vierkante meter, maar voor kleine klussen wordt meestal een uurtarief gerekend. Wat kosten pleisterwerken per uur? Houd rekening met gemiddeld €30,- tot €45,- per uur.

Vergelijk stukadoors en bespaar op de prijs!

Vraag offertes aan, vergelijk het aanbod en bespaar tot 40% op de kosten!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Binnen 1 minuutje geregeld.

Opbouw pleisterwerken prijs per m²

De prijs van pleisterwerken is afhankelijk van verschillende factoren en keuzes die je maakt. Zo zijn er goedkopere types stucwerk die snel aan te brengen zijn, maar ook duurdere die meer tijd en vakwerk vergen. Ook moet je rekening houden met voorrijkosten.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van pleisterwerk in huis?

 • Type stucwerk
 • Plafond of muren
 • Tarieven stukadoors
 • Materiaalkosten
 • Overige kosten
Wil je meer weten over deze prijsfactoren? Lees dan snel verder!
 

1. Type stucwerk

Het soort bepleistering dat je kiest is van grote invloed op de prijzen. Neem bijvoorbeeld spuitwerk. Dit spuit de vakman op de muren of plafonds, waardoor dit zeer snel uitgevoerd kan worden. Dat maakt spuitwerk de voordeligste pleistermethode. Handmatig pleisteren kost meer tijd, maar vergt ook meer techniek van de stukadoor. Dat maakt dat behang- en sausklaar stucen of granol kostbaarder zijn.

Bepleisteren is namelijk echt vakwerk. Specialisten hebben een vaste hand en veel ervaring om ervoor te zorgen dat je een strak resultaat krijgt.

2. Plafond of muren

Het plafond stucen is een klus die veel mensen graag uitbesteden, net als de muren of de gevel bepleisteren. Je kunt je vast voorstellen dat muren stucen eenvoudiger is dan het plafond.

Je moet er rekening mee houden dat het plafond bepleisteren meer kost dan muren laten beplakken. Bij het plafond moet de vakman namelijk boven zijn macht werken. Bovendien kost deze klus ook meer tijd, waardoor de prijs hoger ligt.

 • De prijzen van het plafond stucen beginnen bij €7,-.
 • Een muur laat je stucen vanaf €8,-.
 • Het uurtarief van een stukadoor ligt tussen de €30,- en €45.-.

pleisterwerken prijs

3. Tarieven stukadoors

Ieder stukadoorsbedrijf hanteert eigen stukadoor tarieven voor arbeid en eigen voorrijkosten. Schakel daarom altijd een vakman uit de buurt in. Het is zeer verstandig om je vakman niet zomaar te kiezen, maar eerst gratis offertes te vergelijken.

Door specialisten te vergelijken op basis van prijs en aanbod, zie je snel wie jou het beste aanbod doet. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

4. Materiaalkosten

Naast arbeidskosten, moet je ook rekening houden met materiaalkosten. Dit zijn de kosten voor de gebruikte mortel en andere materialen. Ook zijn speciale gereedschappen nodig, zoals een pleisterspaan en een stroffel.

De kwaliteit van het materiaal bepaalt de prijs. Mortel van betere kwaliteit is vaak duurder, maar blijft daarentegen wel langer mooi dan goedkopere materialen. Je stukadoor vertelt je graag meer over de mogelijkheden en geeft ook persoonlijk en deskundig advies. Zo krijg je altijd de beste materialen die bij jouw budget passen.

4. Overige kosten

Naast bovengenoemde kosten zijn er ook enkele overige kosten waar je rekening mee moet houden. Wanneer de ondergrond beschadigd is, moeten de oneffenheden eerst weggewerkt worden. Hiervoor worden reparatiekosten als meerprijs gerekend. Ook kun je kiezen voor extra opties, zoals bepleistering op kleur.

Ook rekenen stukadoors voorrijkosten. Door een vakman uit de buurt in te schakelen houd je deze kosten zo laag mogelijk. Hoe vind je snel een specialist bij jou uit de buurt? Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice!

Is je woning ouder dan 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief. In plaats van 21% betaal je slechts 6% btw over de gehele rekening. Dat is een mooie korting! Deze korting is alleen van toepassing wanneer je een vakman inschakelt. Wanneer je zelf materialen bij de bouwmarkt koopt, betaal je het reguliere tarief van 21% btw.

Betaalbare stukadoor gezocht?

Vergelijk offertes en bespaar op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken

Het kost slechts 1 minuut.

Goedkope pleisterwerken? Dit zijn de mogelijkheden!

Wil je wel mooi afgewerkte muren en plafonds, maar wil je er niet te veel aan uitgeven? Ook voor kleine budgetten zijn er mogelijkheden om je woning prachtig te laten afwerken.

Welke pleisterwerken hebben de laagste prijs?

De meest budgetvriendelijke optie voor bepleistering binnen is spuitpleister. Deze pleisterlaag wordt niet met de hand aangebracht, maar met een spuitmachine. Dat zorgt ervoor dat de stukadoor deze pleister zeer snel kan aanbrengen. Hij kan in één dag meerdere ruimtes spuiten!

Spuitpleister is voor zowel wanden als plafonds geschikt. Er worden altijd twee lagen aangebracht. Eerst een meslaag, die de oppervlakte egaliseert, en daarna een afkorrellaag. Het korrelige effect zorgt voor een strakke afwerking.

Luxe pleisterwerken: hogere prijs

Ben je op zoek naar een luxe pleistersoort? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van tadelakt. Deze uit Marokko afkomstige pleister geeft je interieur een warme en authentieke look. Omdat de pleister wordt ingewreven ontstaat een uniek wolkeneffect. Tadelakt is in vele kleuren verkrijgbaar en is ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Dat is nog niet alles!

Je kunt ook kiezen voor betonstuc. Dit past vooral goed is moderne, industriële interieurs. Betonstuc, ook wel beton cire genoemd, is een morel op basis van cement en fijne betondeeltjes. De pleisterlaag droogt zeer hard op, waardoor het ook voor vochtige ruimtes geschikt is. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Zo bespaar je op de prijs voor pleisterwerk!

Enkele handige bespaartips:

 • Wanneer je woning ouder dan 10 jaar is, bespaar je op de btw. In plaats van 21% betaal je slechts 6% btw over de totaalprijs van de vakman. Kijk voor meer informatie op: vlaanderen.be
 • Door zelf voorbereidend werk te doen, bespaar je op de kosten van een vakman. Wat kun je zelf doen? Denk bijvoorbeeld aan de oppervlaktes schoon en stofvrij maken, ruimtes afplakken of het aanbrengen van voorstrijkmiddel.
 • Wil je je hele woning renoveren? Dan laat je best alle stucwerken in één keer uitvoeren. De vakman kan dan namelijk efficiënter werken, waardoor je bespaart op de prijs.
 • Bespaar op de voorrijkosten door een stukadoor uit de buurt in te schakelen.
 • Kies de specialist met de beste prijs door gratis offertes te vergelijken.

stukadoor pleisterwerken prijs

Stukadoor voor pleisterwerk? Vergelijk gratis offertes!

Op deze pagina heb je alles kunnen lezen over de prijs van pleisterwerken in 2024. Wil je een stukadoor inschakelen? Dan wil je vast weten wat je precies kwijt bent aan de klus. Schakel vandaag nog een vakkundige stukadoor uit de buurt in.

Altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Kies je vakman bewust en maak gebruik van onze gratis offerteservice. Door offertes te vergelijken zie je snel welk stukadoorsbedrijf je de beste deal biedt. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Start nu je gratis offerteaanvraag!