Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

st

Stukadoor prijs

Wil je weten of een stukadoor inschakelen binnen je budget past? Op deze pagina lees je alles over de prijs van een stukadoor. Je leest welke opties je hebt en de bijbehorende kostprijzen. Ook vind je handige bespaartips. De eerste krijg je alvast: met onze offerteservice kies je altijd de goedkoopste stucspecialist uit de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal gratis offertes van stukadoors uit jouw regio. Door deze te vergelijken, krijg je niet alleen inzicht in de kosten, maar weet je ook zeker dat je de beste kwaliteit krijgt voor de laagste prijs!Wat kost een stukadoor?

De prijzen van een stukadoor zijn afhankelijk van de klus. Hoeveel kost een stukadoor per m²? Behangklaar stuckwerk kost bijvoorbeeld €8,- tot €15,- per m². Sausklaar stucwerk is nog gladden er strakker en kost daardoor meer, gemiddeld €9,- tot €23,- per m². Het plafond laten stuken kost gemiddeld €17,- tot €25,- per m². Spuitwerk is het goedkoopst met een gemiddelde prijs van de stukadoor van €7,- tot €13,- per m².

De prijs van een stukadoor wordt meestal per vierkante meter berekend. Daardoor weet je van tevoren altijd precies wat je moet betalen, ook wanneer de klus wat langer duurt dan gepland. Spuitwerk heeft de laagste prijs, omdat dit zeer snel gedaan kan worden. Bij sausklaar stucen moet het stucwerk helemaal glad zijn, waardoor de kostprijs van de stukadoor hoger ligt.

Stukadoor prijs per m²

Type stucwerk Prijs per m²*
Behangklaar stucwerk €8,- tot €15,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €23,-
Stucwerk plafonds €17,- tot €25,-
Spuitwerk €7,- tot €13,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

De prijs van een stukadoor wordt vaak per m² berekend, maar een berekening per uur is ook mogelijk. Wanneer rekent een stukadoor kosten per uur? Bij kleinere klussen, waar hij goed kan inschatten hoe lang hij er over doet, rekent een stucspecialist vaak een prijs per uur.


Uurtarief stukadoor

€30- tot €45,- per uur

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van stukadoors uit de regio.)

Laag tarief
€30,- per uur

Zzp’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog tarief
€45,- per uur

Stukadoorsbedrijf
Ingewikkeld stucwerk

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Welke factoren zijn van invloed op de prijzen van stukadoors?

Wat kost een stukadoor per uur of per vierkante meter? De prijzen van een stukadoor zijn afhankelijk van je situatie en keuzes die je maakt. Spuitwerk is bijvoorbeeld goedkoper dan traditioneel stucwerk. Ook is het plafond stuken duurder dan het stucen van een muur. Daarnaast heb je nog keuze uit extra opties, zoals muren laten behangen of sausen.

Welke factoren bepalen de prijs van een stukadoor?

  • Type pleisterwerken
  • Muur of plafond stucen
  • Oppervlakte
  • Uurtarief of prijs per m²
  • Extra opties
Wil je meer weten over deze prijsfactoren? Lees dan snel hieronder verder.

1. Soort stucwerk

Ten eerste is heeft de prijs van de pleisterwerken die je kiest van invloed op de totaalprijs. Je kunt je vast voorstellen dat spuitwerk, dat snel kan worden aangebracht, goedkoper is dan sierpleister, dat handmatig moet worden aangebracht. Met handmatig stucwerk kunnen echter wel grotere oneffenheden weggewerkt worden. Ook kun je de badkamer laten stucen, maar daar is wel speciaal waterbestendige stuc voor nodig.

Voor glad en strak stucwerk is een vaste hand en veel techniek nodig. Dat maakt dat stucen echt vakwerk is.

2. Muur of plafond stucen

Het is handig om te weten dat er prijsverschil is tussen een muur of een plafond laten stucen. Omdat een wand eenvoudiger te stucen is, ligt de prijs van een stukadoor ook lager.

Bij een plafond stucen werkt de vakman boven zijn macht, waardoor deze klus meer tijd kost. Dat maakt ook dat de prijs hoger ligt. Laat je een gevel bepleisteren dan kun je rekening houden met een hogere kostprijs, omdat de stukadoor extra materiaal nodig heeft.

Zowel bij muren als plafonds heb je keuze uit verschillende soorten stucwerk. De goedkoopste optie is spuitwerk, omdat dit zeer snel aangebracht kan worden.

stukadoor prijs

3. Oppervlakte

Het zal je niet verbazen dat de te stucen oppervlakte van grote invloed op de prijs is. Hoe groter, hoe hoger de prijs.

Hoeveel vierkante meter?

Een gemiddelde woonkamer heeft ongeveer 52 m² aan muuroppervlak en 20 m² oppervlak aan plafond. Het stucen van de muren en het plafond komt gemiddeld uit op 32 m².

De egaliteit van de ondergrond heeft ook invloed op de prijs. Hoe gladder en strakker die al is, hoe gemakkelijker het stucen gaat. Het wegwerken van scheuren en andere beschadigingen.

4. Uurtarief of prijs per m²

In de meeste gevallen hanteren stukadoorsbedrijven een prijs per vierkante meter. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je moet betalen. Je komt niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer de klus wat langer duurt.

Schakel je een stukadoorsbedrijf in voor een kleine klus?

Dan wordt er vaak een prijs per uur gerekend. De vakman kan goed inschatten hoe lang hij over de stucklus doet. Zo weet je van tevoren wat je ongeveer moet gaan betalen.

5. Extra opties

Bij het laten uitvoeren van stucwerk heb je keuze uit extra opties. Daar moet je wel een meerprijs voor betalen. Welke extra opties zijn er? Je kunt veel stucsoorten in kleur laten aanbrengen. Het voordeel daarvan is dat je na het stucen in een keer klaar bent, en de muren niet meer over hoeft te sausen.

Kies je voor behangklaar of sausklaar stucwerk? Dan kun je de vakman ook inschakelen om het sausen of behangen uit te laten voeren. Je hoeft zelf niets te doen en bent verzekerd van een strakke afwerking!

Stukadoor gezocht tegen een aantrekkelijke prijs?

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de kosten!
Vergelijk gratis offertes

Binnen 1 minuutje geregeld.

Is er een starttarief?

Bij kleine ruimtes of een klein te stucen oppervlak wordt vaak een starttarief gerekend. Dit tarief ligt bij de meeste stukadoorsbedrijven rond de €300,-.

Prijs stukadoor nieuwbouw

Voor nieuwbouwwoningen hanteren stukadoors vaak andere prijzen per vierkante meter. Waarom doen ze dat? De meeste nieuwbouwwoningen zijn standaard voorzien van behangklare muren. Dat betekent dat de wanden al heel glad zijn. Stucen om de wanden weer strak te maken is dus niet nodig.

Welke stucwerken voor nieuwbouw?
In nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor spackwerk. Deze pleistersoort herken je aan de korrelstructuur. Ook wordt vaak gekozen voor het aanbrengen van sierpleister, omdat dit een mooie afwerking geeft. Je hebt keuze uit verschillende korrelgroottes, zodat je altijd de uitstraling krijg die je wilt.

Besparen op prijzen stukadoor? Handige tips!

Hoe houd je de prijs van een stukadoor zo laag mogelijk?

  • Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan bespaar je op de btw. In plaats van het reguliere tarief betaal je slechts 6% btw. Ook is deze korting alleen van toepassing wanneer je een vakman inschakelt. Kijk voor meer informatie op: vlaanderen.be
  • Wil je je woning renoveren? Laat dan alle stucklussen in één keer uitvoeren. De vakman kan dan efficiënter werken, waardoor je bespaart op de prijs.
  • Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Door zelf voorbereidend werk te doen, hoeft de stucspecialist minder te doen. Daarmee bespaar je dus op de kosten. Te denken valt aan ruimtes bedekken met zeil of het aanbrengen van een voorstrijkmiddel.
  • Schakel een specialist uit de buurt in. Dan houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Vergelijk offertes! Zo vind je altijd de goedkoopste stucexpert in de buurt die de beste service levert.

stukadoor

Stukadoor inschakelen: gratis offertes vergelijken

Met een stukadoor ben je verzekerd van prachtig afgewerkte muren. Op deze pagina heb je veel richtprijzen kunnen vinden. Wil je weten wat een stukadoorsbedrijf kost bij jou in de buurt? Maak dan gebruik van onze offerteservice. De service is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Bespaar op de kosten van een stukadoor!

Kies je vakman bewust! Door offertes te vergelijken zie je snel welke stukadoor het beste aanbod doet. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Start nu je gratis offerteaanvraag!